Kultura v Londýně

Londýn je město, které kulturou prostě žije, ať už tam půjdete kamkoli, všude na vás budou zhlížet barevné plakáty lákající na nejrůznější představení, ať už se jedná o činohru, muzikál nebo operu. Ať už byste šli kamkoli, v Londýně je vždycky z čeho vybírat. Například ve West Endu je kolem čtyř desítek divadel plus další malé scény. Pokud máte chuť na klasiku, určitě si nenechte ujít představení v Shakespearově divadle Globe, které hraje v podstatě denně.

Londýn

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Muzikálová scéna je také protkána samými známými kusy. Fantom Opery, West Side Story nebo Jesus Christ jsou snad nesmrtelné a pro Londýn úplně typické. Často se však na muzikály musí vstupenky kupovat po internetu s předstihem, jinak se vám může stát, že bude vyprodáno.

Pokud jste zamřeni spíš na galerie a muzea, v Londýně si budete těžko vybírat, protože jich můžete navštívit desítky a každé má něco do sebe. Zajímavé je nejstarší muzeum světa – Britské muzeum, kde můžete vidět i egyptské mumie. Oblíbené je Muzeum voskových figurín Madam Tussaud, kde se můžete vyfotit s Jackem Sparrowem nebo Johny Deppem. Národní galerie na Trafalgar Square nabízí na dva tisíce obrazů těch nejznámějších malířů, jako byli Vincent van Gogh, Tizian, Renoir a další.

I pro milovníky moderního umění má Londýn eso v rukávu, v Saatchi galerii se připravte třeba na sochu z mrtvých potkanů, žraloka naloženého ve formaldehydu a další výstřednosti.