Kultura na Lefkadě

Lefkáda je ostrov, který v minulosti zasáhlo mnoho zemětřesení a ani dnes se jim místní obyvatelé nevyhnou. Většiou jsou to však zemětřesení tak slabá, že si jich většina lidí ani nevšimne, k čemuž přispívá také fakt, že k největší seismické aktivitě dochází v průběhu noci. Poslední velké zemětřesení zažil ostrov v roce 2003. Trvalo celou minutu a dosáhlo síly 6,4 stupňů Richterovy škály. Nikdo však během něj nepřišel o život a zbořena byla pouze jediná budova a to malý opuštěný kostelík.

Lefkada

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

A ačkoliv zemětřesení jistě není pro místní obyvatele nic příjemného, možná je to právě to, co je ochránilo před velkým nájezdem turistů. Ty jako by zdejší krásy teprve obětovaly. Podél pobřeží nalezneme už dnes řadu turistických center s bohatými hotelovými komplexy i nočním životem. Řada vesniček ve vnitrozemí si však dodnes zachovala svou neměnnou tvář. Není zde problém potkat ženy v tradičních šátcích či vidět muže vysedávající v kafenionu na náměstí.

Vhodným dárkem z ostrova Lefkáda je jistě výrobek z místních surovin. Oblíbené je zdejší červené víno či med s typickou vůní. Mezi další produkty patří jistě olivy, fíky, citrusy nebo ovčí sýr feta. Hezkými suvenýry mohou být také ručně tkané koberce, výšivky a krajky. Nejlepším místem k nákupům je hlavní město, četnou nabídku suvenýrů však nabízí všechny letoviska a větší města.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější , letenky na Lefkadu i ubytování na Lefkadě.