Sport na Maltě

Moře ovlivnilo historii Malty. A ovlivňuje také každou návštěvu ostrova. Smyslné v létě a neklidné v zimě, pokaždé je nádherné být u něj, na něm nebo v něm. Máme pro Vás některé typy, jak si užít nejčistší a nejteplejší vody Středozemního moře.

Malta

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Nejjednodušší je samozřejmě relaxovat na pláži. Poznejte alespoň některé z hlavních resortů nebo objevujte skryté písečné či skalnaté zátoky, které jsou i v létě téměř liduprázdné. Velké množství pláží na Maltě a Gozu zůstává stále nedotčených. Mnoho z nich nabízí ovšem i příznivé podmínky pro vodní sporty od windsurfingu až po pronájem vodních skútrů.

Ostrov je také rájem pro potápěče. Moře je během celého roku teplé a viditelnost je výborná. Můžete například obdivovat neobvyklé obyvatele podvodního světa žijící v potopených vracích lodí z dávné maltské minulosti. K objevování tajemství vodního světa Vám však postačí i šnorchl.

Souostroví má výborné podmínky také pro plachtění. Na podzim zde můžete zažít vzrušující boj plachetnic s větrem a mořem v závodu Středomořím. Aktivnější turisté se mohou zúčastnit kurzů plachtění v některé z místních škol. Pro ty, kdo dávají přednost odpočinku na palubě, jsou připraveny vyhlídkové plavby. Moře je úžasné i v zimním období. Nezapomenutelným zážitkem jsou procházky po plážích nebo po vrcholcích majestátných skal. Jedny z nejkrásnějších panorama-tických pohledů na neklidné zimní moře jsou bezesporu na pobřeží Dwerja na ostrově Gozo.

Chcete vidět moře z jiného pohledu? Tak si zkuste vodní skútr, vodní lyže, paragliding, nebo vzrušení z dobrodružství při letu helikoptérou.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější zájezdy na Maltu, letenky na Maltu i ubytování na Maltě.