Kultura v Káhiře

Egyptská kultura má bohaté kořeny. Vždyť právě zde vznikalo jedno z prvních písem a začali se tu psát dějiny literatury. Egypt napříč dějinami je velmi úspěšným a vzkvétajícím státem. A Káhira jako hlavní město Egypta je tím nejlepším příkladem kultury v Egyptě. Většina obyvatelstva Káhiry jsou muslimové a od toho se také odvíjí místní kultura a zvyky. Pětkrát denně se tu z vysokých minaretů ozývají hlasy svolávající věřící k modlitbám. Vstup do mešit je většinou zdarma nebo za malý poplatek, ale je nutné se zout. Boty je možné si vzít sebou, ale musí být neseny v levé ruce. Ženy by také měli mít přes hlavu šátek a zakrytá ramena.

Káhira

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Během nejdůležitějšího muslimského svátku Ramadánu jsou přes den zavřeny všechny obchody i restaurace. Muslimové drží půst. Až večer po západu slunce se otvírají všechny ochody, které dokonce nabízejí speciální menu.
Rovnoprávnost mužů a žen v Egyptě stále není na vysoké úrovni. Muž je vládce domu, obstarává rodinu a rozhoduje. Žena by se měla co nejdříve vdát, starat se o domácnost a o děti. Dokonce jsou běžné sňatky mezi bratranci a sestřenicemi, jelikož žena nemusí odcházet do cizího prostředí.

Místa, kde se dnes můžete setkat s kulturou Egypta, jsou Káhirská Muzeum výtvarného umění, Muzeum islámského umění, Zemědělské muzeum, Egyptská národní knihovna a Muzeum v Káhiře.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější , letenky do Káhiry i ubytování v Káhiře.