Kultura v Burgasu

V Burgasu žijí převážně Bulhaři. Okrajově tu také najdeme Romy a Turky. Náboženství je tu silně pravoslavné, ale tolerováni tu jsou i muslimové. Jazykem je bulharština, která přežila nápor ostatních jazyků při mnohonásobném obsazování Bulharska. Domluvit se tu dá i angličtinou. Kultura Bulharska je po celou dobu svého vývoje ovlivňována regionálním postavením země. Umění se vyvíjelo z počátku z antické a thrácké kultury. Později měla silný vliv řecko-byzantská kultura. Po podlehnutí Bulharska Turecku sem přicházejí další vlivy, které dnešní kulturu Bulharska utvářejí.

Burgas

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Turecká nadvládla značně narušila kulturní vývoj národa. Až v poslední době je vidět obrovská patriotistická síla Bulharska. Velkou úlohu měli v tomto procesu umělci, malíři, dirigenti i učitelé. Pro bulharské umění je ve všech směrech typický úzký vztah s reálným životem a sentimentální vztah k rodné zemi. Bulharové si velmi zakládají na tradici. Doslova na nich lpějí. V nich se také nese ten pravý duch národa. Zvyky, umělecká tvorba to vše je pro ně životně důležité.

Dokonce většina velkých měst má své muzeum. Jejich návštěva turistům nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do bohaté historie každého města a jeho kulturních tradic.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější zájezdy do Burgasu, letenky do Burgasu i ubytování v Burgasu.