Kultura v Bratislavě

Bratislava už z titulu hlavního města představuje kulturní centrum celého Slovenska. Můžete zde vyrazit za divadlem, koncerty, do galerií a muzeí či na některý z každoročních festivalů. Slovenská metropole je například sídlem zdejší divadelní scény. Navštívit zde můžete slovenské Národní divadlo, které v současné době sídlí ve třech budovách. Hlavní, historická, se nachází na Hviezdoslavově náměstí v centru města. Další najdete na břehu Dunaje. Metropole má však kromě národního divadla samozřejmě i další divadelní scény. Jednou z nich je divadlo Astorka Korzo 90 nebo Aréna.

Bratislava

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Funguje zde několik typů kin. V poslední době patří k nejoblíbenějším multiplexy, které najdete v nákupních centrech. Podívat se ale můžete i do starších kin, například Hviezda, Tatra a další. Pokud byste se chtěli podívat do místních muzeí, neměli byste vynechat Slovenské národní muzeum, které leží nedaleko Nového mostu na vajanského nábřeží. V muzeu jsou zachyceny historické okamžiky Slovenska. Když byste se chtěli dozvědět více o historii Bratislavy, vyrazte do Městského muzea, které se na ni specializuje. U hlavního nádraží se nachází Muzeum dopravy, v historickém jádru metropole najdete muzeum hodin, zbraní a další. Muzeum moderního umění můžete navštívit v Čunovu. Některá zdejší muzea nabízí expozice věnované významným osobnostem – Jánu Jesenskému nebo Marku Dobešovi. Za návštěvu stojí i Muzeum židovské kultury.

Slovenská národní galerie, což je vrcholná instituce v oblasti uměleckých sbírek v celé zemi, existuje již od roku 1948. Navštívit ji můžete v centru města. Hlavními hudebními událostmi ve městě bezesporu jsou festivaly. Patří sem například Bratislavské hudobné slavnosti, festival vážné hudby nebo Bratislavské jazzové dny. V Bratislavě má své sídlo i Slovenská filharmonie.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější zájezdy do Bratislavy, letenky do Bratislavy i ubytování v Bratislavě.