Kultura na Makarské riviéře

Velké množství festivalů a tradičních lidových slavností na Makarské riviéře pravděpodobně zažijete právě v letní sezóně. Pokud se do oblasti vypravíte v tuto dobu, zřejmě vás některá událost nemine. Od června až do září zde v jednotlivých, převážně větších, městech probíhají nejrůznější festivaly a tradiční lidové slavnosti. Patří sem například festival Baškovodské léto, Makarské léto, Tučepské letní večery či Podgorské kulturní léto.

Makarská riviéra

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Kromě hudebního zážitku si odsud odnesete i mnoho dalších zážitků, například v podobě divadelních festivalů pod širým nebem, koncertů hudby všech možných žánrů. Na své si přijdou příznivci vážné i lidové hudby, rocku i popu. Typické jsou akce, které se konají na počest některého z patronů měst nebo dnů slavné minulosti. V Brele se například uctívá svatý Stjepan, Bašce Vodě Sv. Nikola, v Makarské Sv. Klement, v Tučepech sv. Ante, v Podgoře Sv. Vicenco, v Drveniku Sv. Roko. V Gradacu je slavnost Adio lito!, v Podaci slavnost Sv. Stjepana, v Bristu Sv. Margharity.

Velké kulturní vyžití však nabízí i četné kluby či diskotéky, kam můžete zavítat. Hrají se zde nejen chorvatské hity, ale i světová hudební produkce. Pokud dáváte přednost můzejím a galeriím, i v této oblasti si přijdete na Makarské riviéře na své.