Kultura na ostrově Krk

Na ostrově se během roku koná množství kulturních akcí, které gradují v létě. Nejdůležitější je akce Kulturní léto, která se koná v oblíbeném letovisku Malinska na severozápadě ostrova. Nejlepší mladí hudebníci se představí v klášteře Máří Magdaleny a zahrají na tradiční hudební nástroje.

Krk

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Na východním pobřeží ostrova v městečku Vrbnik se na sklonku srpna koná pravidelně ochutnávka nejlepších vín z celého Chorvatska. Chuť vína si můžete zpestřit také ochutnávkou místních specialit. Kromě toho naleznete na ostrově i několik muzeí a řadu zajímavých památek, které byste si neměli nechat ujít.

Zvláštností ostrova jsou památky psané hlaholicí. Toto písmo, vymyšlené Cyrilem a Metodějem v 9. století na Velké Moravě, se dostalo zakrátko na ostrov Krk a vznikla zde řada krásných bezmála tisíc let starých památek. Z nich jmenujeme například Bašskou desku, nejstarší památku psanou hlaholicí. K dalším pokladům patří Valunská deska, zákoník nalezený v městečku Novi Vinodolski či hlaholské texty uložené v klášterech na ostrově Krk.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější , letenky na ostrov Krk i ubytování na ostrově Krk.