Kultura v Sofii

Pokud se do Sofie vypravíte za kulturou a zábavou, vězte, že nejvíce se zde pobavíte v noci. Nejenže je noční bulharská metropole překrásná, ale hlavně plná života. Otevřené jsou bary, hospůdky, které se nazývají mehani, noční kluby a restaurace. Ačkoli se Bulhaři řadí spíše k východním národům, temperament v sobě nezapřou, takže v klubech či diskotékách se rozhodně budete bavit.

Sofie

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Sofie rozhodně není místem, kde byste se nudili. Konají se zde obrovské koncerty světoznámých hvězd. Stadion Vasil Levski navštíví až třiačtyřicet tisíc lidí a kromě hudebních akcí se zde koná i mnoho sportovních událostí. V takových chvílích hlavní město Bulharska ožívá.

Samozřejmě se zde můžete bavit i ve dne. Sofie překypuje životem a kulturními zařízeními – galerie, muzea či divadla jsou otevřena. Navštívit můžete například Národní historické muzeum, Muzeum člověka a země, Etnografické muzeum, Národní muzeum vojenské historie. Z galerií se pak můžete vypravit například do Bulharské národní galerie mezinárodního umění, kde můžete zhlédnout skvosty od světoznámých malířů.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější , letenky do Sofie i ubytování v Sofii.