SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!
V turistických oblastech se kuchyně přizpůsobují i chutím zákazníků. Turecká kuchyně je totiž dost výrazná a tak místní podniky velmi často nabízejí evropská jídla, na která jsou turisti zvyklí. Pokud turisté chtějí ochutnat pravou místní kuchyni, tak je vhodné vybrat restauraci, kam chodí spíše místní. U pobřeží takové podniky bývají spíše raritou, ale čím dále se od pobřeží dostanete, tím se zvyšuje šance na ochutnání pravého tureckého jídla.
Národním tureckým jídlem je kebab. V Turecku se dělá z různých druhů masa. Výjimkou není ani rybí kebab. Ani příprava není v celé zemi jednotná. Každé místo má svojí specialitu a postup jak kebab vytvořit. Příloha ke kebabu se podává chléb a zelenina, bramboráky anebo klidně i jogurt.
Další jídlem s kterým se jen tak někde nesetkáte, je masový pokrm, který se nazývá kofty. Jsou to masové koule, jejichž servírování je opět různorodé. Podávají se jak s omáčkou a paprikami, tak s rýží nebo i jen jako rychlé občerstvení. Obecně se ale dá říci, že je to poněkud ostřejší jídlo.
V Turecku jsou také velmi důležité předkrmy. Velmi často se podávají sýry, pečivo, ovoce, plody moře, kousky masa a mnohé další. Turci vám jako předkrm přinesou prostě, co dům dá. Oblíbeným nápojem v Turecku je čaj. Ten se tu podává téměř všude. Paradoxně káva, včetně tzv. Turecké kávy, se tu moc nepodává. Turci obecně moc kávu nepijí.