Kultura v Gdaňsku

Pokud hledáte kulturní vyžití, v Gdaňsku si přijdete na své, protože město, ač není tak velké jako Varšava rozhodně má co nabídnout a o kulturu se zde starají. K dispozici jsou zde návštěvníkům nejen divadla, ale také muzea, galerie, Baltská Státní opera, Taneční divadlo a mnohá další zařízení, kam se můžete jít kulturně vyžít. Gdaňsk je městem, kde to opravdu žije. Každý večer se zde koná některá z kulturních akcí. Pokud se rozhodnete vydat do některého z muzeí, můžete vyzkoušet například Národní muzeum v Gdaňsku, kde se lze kochat exponáty, pocházejícími ze starověku. Oblíbeným muzeem je také Historické muzeum města Gdaňsk, které, jak už název napovídá, je přímo orientované na historii svého města. Přesto je velmi zajímavé a lidé jej hojně navštěvují.

Gdaňsk

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Velmi oblíbené je Námořní nebo archeologické muzeum. Pro Čechy je zejména to námořní opravdovým skvostem. Dozvíte se zde spoustu věcí o životě na moři a u moře, o námořnících, plavbách, lodích. Opravdu stojí za to. Od 1. do 31. května můžete navštívit zdejší maják. Oblíbené místo pro výlety a hlavně odpočinek, se většinou turistům velmi líbí. Už proto, že maják vypadá tajemně a nepřístupně, ale výhled z něj rozhodně stojí za to.

V Gdaňsku se nudit nebudete, stačí si vybrat, co by vás lákalo a zajít do některé z institucí. Každodenně se zde koná hned několik akcí.