Kultura v Neapoli

Neapol je prosycena kulturními akcemi a překypuje životem. Kromě prohlídky řady muzeí patří k dobrému bontonu návštěva divadla San Carlo, nejstaršího svého druhu v Itálii. Můžete zde shlédnout balet či operu a koncerty zde pořádají i nejslavnější zpěváci světa. Mimo to se v Neapoli pravidelně koná několik významných akcí. Pokud přijedete mezi dubnem a červnem, můžete využít Maggi dei monumenti. Při této akci se návštěvníkům otevřou běžně nepřístupné památky či sbírky celého města. Každý rok je zaměřený na jiné téma, takže je z čeho vybírat.

Neapol

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Dne 19. září se slaví svátek patrona Neapole, svatého Gennara. Tento svátek má šestisetletou tradicí. Uvidíte při něm nejen bohatá procesí se stříbrnými sochami světce, ale církevní svátek doslova probudí celé město a můžete si vychutnat jeho jedinečnou atmosféru.

Pro milovníky italského jídla můžeme doporučit výstavu těstovin s názvem Pasta. Na více než 10 000 metrech čtverečních uvidíte nepřeberné množství této typické a jedinečné italské speciality připravené na stovky způsobů, které můžete i ochutnat.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější , letenky do Neapole i ubytování v Neapoli.