Kultura v Petrohradu

Petrohrad rozhodně patří mezi kulturní centra Ruska. Už jeho zakladatel – Petr I. Veliký – koncipoval město tak, aby bylo „Oknem Evropy“. Když sem dnes přijedete, rozhodně budete, alespoň částečně, ten pocit mít. Přivítají vás široké bulváry, parky a pobřežní promenády, po nichž můžete jít a kochat se nádherou města i moře.

Petrohrad

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

V Petrohradu rozhodně nezůstanete ochuzeni ani o kulturní zážitky. Velmi populární je například zdejší balet Kirkov. Rusové obecně jsou velmi baletně založeným národem a zdejší školy mají velkou tradici. Proto ani Petrohrad, jakožto druhé největší město celé země, nezůstává pozadu. Kromě baletu můžete ve městě na Něvě navštívit i četná divadelní představení a nechat se okouzlit činohrou či operou, které jsou také velmi oblíbené.

Pokud ovšem patříte spíše mezi milovníky galerií a muzeí, rozhodně navštivte nejslavnější zdejší galerijní budovu – Ermitáž. Najdete zde obrovské množství skvostů z celého světa a galerie patří i k největším a nejproslulejším na světě. Směle ji můžete zařadit mezi Louvre v Paříži či Prado v Madridu. Ermitáž najdete v Zimním paláci a galerii má na svědomí Kateřina Veliká, která umělecká díla, co jsou zde vystavena, sbírala v 18. století po celé Evropě. V současné době tato sbírka čítá na tři miliony uměleckých děl a je tak největší obrazárnou na světě.

Samozřejmě, když se vydáte po památkách, narazíte na spoustu zajímavostí a kulturních, nečekaných zážitků. Mezi nejoblíbenější stavby v Petrohradu patří Petropavlovská pevnost s Katedrálou Petra a Pavla, palác Admirality, Triumfální oblouk, který má připomínat vítězství nad Napoleonem a další atrakce.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější zájezdy do Petrohradu, letenky do Petrohradu i ubytování v Petrohradu.