Kultura v Moskvě

Moskva je bezesporu jedním z nejkulturnějších měst světa, najdete zde obrovské množství památek, kulturních institucí, ale i různých kulturních akcí. Mezi zdejší nejvýznamnější památky patří Kreml založený v 15. století, chrám Nanebevzetí panny Marie, chrám Zvěstování nebo Velký kremelský palác. Rudé náměstí je známé třemi hlavními symboly – chrámem Vasila Blaženého, Mauzoleem V. I. Lenina a obchodní dům GUM, který patří k deseti nejluxusnějším obchodním domům na světě.

Moskva

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Při návštěvě Moskvy byste si rozhodně neměli nechat ujít někdejší centrum umění a literatury Starý Arbat, který dnes tepe životem. Je to místo, kde najdete vyhlášený bleší trh. Nechat ujít byste si určitě neměli nádherné stavby klasické Moskvy, určitě vás uchvátí opevněné kláštery a kostely postavené v 16. století. Vyhlášené je také celosvětově proslulé divadlo Bolšoj těatr, kam každoročně na představení přijde několik desítek tisíc návštěvníků.

Moskva se každoročně stává i filmovým světovým centrem, koná se zde mezinárodní filmový festival, na nějž se sjíždí celá plejáda celebrit a hvězd filmového plátna. Mezi hlavními cenami se zde udílí Zlaté a stříbrné medaile. Pro Moskvany je tato událost opravdovým zážitkem a stejně tak i pro další návštěvníky. Za návštěvu v hlavním městě Ruské federace stojí i zdejší muzea a galerie, některé z nich ještě neztratily zbytky socialistického věku, v jiných však na vás dýchne atmosféra opravdu evropského rázu. Světově proslulými sbírkami se může pochlubit Treťjakova galerie, kterou jen tak neprojdete.

Výjimečný zážitek vám může poskytnout Moskevská univerzita, kde se můžete pokochat pohledem na olympijský stadion. Moskvu si můžete užít nejen ve dne, ale nádherné výhledy a panoramata vám poskytne i v noci, protože je nádherně osvětlená. V létě se zde navíc stmívá až v jedenáct hodin večer.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější zájezdy do Moskvy, letenky do Moskvy i ubytování v Moskvě.