Kultura v Rusku

Rusko je velmi proslulé svou kulturní tradicí. Ať už se týká historie, kdy zde působily takové osobnosti jako Puškin, Tolstoj, Gogol nebo Dostojevskij, tak i současné kulturní scény. Ruská kultura je na velmi vysoké úrovni a v podstatě odráží drsnost celého kraje a historie. Velmi oblíbené je v Rusku divadlo. Počet scén každým rokem přibývá a v zemi působí kolem pěti set divadelních souborů. Když se zde vydáte do divadla, většinou půjdete na hru některého z ruských autorů, samozřejmě se však na ruská divadelní prkna dostávají i dramatici světových rozměrů.

Rusko

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Tradičním divadelním stánkem je Bolšoj theater, kde můžete během měsíce vidět na třicet různých divadelních a baletních představení. Velmi populární je také petrohradský balet Kirov. Pokud patříte k milovníkům výtvarného umění, muzeí a galerií, můžete se v Rusku vydat do více než 1500 muzejních expozic, které jsou rozmanitě zaměřené. Pokrývají jak ruskou historii, etnografii, umění a přírodní vědy, až po techniku. Najdete zde velké množství skanzenů přímo pod širým nebem, které mají ukázat život prostých ruských lidí v minulých stoletích.

K nejznámějším muzeím patří například petrohradská Ermitáž, Leninovo muzeum a mauzoleum, Státní Darwinovo muzeum nebo Muzeum v Kremlu. V Rusku najdete velké množství převážně soukromých galerií, které jsou také hojně navštěvované. Najdete je zejména ve velkých městech, jen v Moskvě jich je asi stovka.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější zájezdy do Ruska, letenky do Ruska i ubytování v Rusku.