Jídlo v Rusku

Ruská kuchyně má určitě co nabídnout, její rozmanitost je tak široká jako rozloha celé země. Základy ruské kuchyně položili především sami vesničtí obyvatelé země, kteří žili často ve velmi drsných podmínkách a kombinovali ryby, drůbež, zvěřinu, houby, med a lesní plody s úrodou obilí. Pekli tak mnoho lívanců, pirohů, pečiva, dělali omáčky a polévky, ale pálili též alkohol. Významnou roli hrály v ruské kuchyni vždy polévky, mezi ty tradiční patří boršč, šči, okroška a další, navíc k nim přibyly i evropské a středoasijské druhy hnědých nebo čirých polévek, omáček a dalších.

Rusko

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Rusové vaří různé pokrmy, založené na různých základech. Můžete zde ochutnat například studené polévky založené na kvasu jako je okroška, lehké polévky a omáčky, jejichž základem je voda a zelenina, nudlové polévky s houbami, masem, nebo mlékem, polévky na zelí, husté polévky, jejichž základem je maso a sladkokyselá chuť (například soljanka). Výborné a oblíbené jsou rybí polévky a polévky založené na obilí a zelenině.

Když už budete v Rusku, určitě ochutnejte některé ze zdejších alkoholických nápojů. Většinou jsou původní a neobjevíte je v žádné další kuchyni. Za ochutnávku stojí mědok, jehož základem je med. Vyrábí se z vody, medu a chmele a není příliš alkoholický. Pokud byste si však dali stavljennyj mjod, ten už v sobě alkohol má. Je vyroben z ovocné šťávy, medu a vodky.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější zájezdy do Ruska, letenky do Ruska i ubytování v Rusku.