Kultura v Německu

Německá kultura má návštěvníkům rozhodně co nabídnout. Navštívit zde můžete nejrůznější architektonické skvosty, muzea, divadla a centra světového významu. Na seznamu UNESCO má Německo na třicet objektů, první na seznamu se přitom objevila v roce 1978 katedrála v Cáchách. Nejvyšší turistickou návštěvností se mohou chlubit památky z období německé romantiky jako je zámek Neuschwanstein, město Heidelberg, památník Walhalla v Bavorsku, městská centra v Rüdesheim am Rhein a další.

Německo

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Německo je zemí básníků a myslitelů. Patří k nim spisovatelé Heinrich Heine, Thomas a Heinrich Mann, Albert Einstein. Na počátku minulého století bylo Německo předním vědeckým a kulturním národem, německý film patřil ke světové špičce své doby, ovšem období nacismu a následná emigrace německých vědců a myslitelů, měly za následek útlum.

Velmi významní umělci se v Německu zrodili v oblasti hudby. V dnešní době patří Německo ke špičkám na hudebním trhu. Mezi nejznámější německé skupiny z Německa patří Alphaville, Scooter, Tokio Hotel, Rammstein. Každoročně se v Německu koná několik velkých hudebních festivalů, kam přijíždí největší hudební ikony současné doby. Jedním z největších je ten berlínský.

V Německu se nachází přes šest stovek muzeí, k nimž patří sbírky veřejné i soukromé, zámky a zahrady. K největším muzeím patří Německé muzeum v Mnichově, celosvětově největší přírodovědné a vědeckotechnické muzeum, Germanische Nationalmuseum v Norimberku, kde najdete sbírky z kultury a umění od rané historie až po současnost. Celosvětově důležitá muzea se nachází v Berlíně.

Na kulturní scéně se můžete vydat i na světoznámý Frankfurtský knižní veletrh, který patří k největším na světě. Každoročně se v Berlíně koná světoznámý filmový festival Berlinále, jehož se účastní přední světové filmové hvězdy.