Jídlo v Německu

Pokud se vydáte do Německa, rozhodně se nemůžete vyhnout zdejší kuchyni, která je známá po celém světě a různé pokrmy můžete v zemi ochutnat v několika různých variacích. Německá kuchyně se liší region od regionu a je velmi bohatá. Známé jsou hlavně vydatné a těžké pokrmy, jakými je například uzené vepřové maso s kyselím zelím, kadeřavá kapusta s čajovkou, typické jsou i různé eintopfy, neboli jídla z jednoho hrnce. Takové jídlo se v hrnci vaří, dusí a peče, jde o takové vše v jednom, kdy se společně dělá maso, luštěniny i zelenina. V dnešní době však i zde dochází k přechodům na lehčí jídla.

Německo

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

V severním Německu můžete ochutnat hlavně různé bramborové pokrmy, na jihu narazíte zase spíše na knedlíky a nudle. K snídani jedí Němci hlavně chleba a pečivo s různorodými pomazánkami, uzeninami, sýry, mezi jejich oblíbená jídla patří vařené vejce, z nápojů dávají Němci při snídani přednost kávě. K obědu mají většinou nějaké teplé jídlo, večeří pak nejraději studené pokrmy. Když přijedete do Německa, zjistíte, že velmi oblíbené jsou zde různé druhy sladkého pečiva s ovocnou nebo tvarohovou náplní a různé druhy oplatek. Sladké pokrmy se podávají nejčastěji k odpolední svačině, jde o tzv. Kaffekuchen.

Oblíbený je zde chleba z žitné mouky, tzv. Pumpernickel, preclíky (Brezen), smažené bavorské vdolečky a drážďanská štola. Němci jsou vyznavači piva, místní oblíbenou specialitou je smíchání piva s limonádou, nebo se sladkým sirupem. Největším svátkem piva je pak Oktoberfest, který je považován za největší pivní festival světa.