Kultura v Berlíně

Z kulturního hlediska patří Berlín k jedněm z nejvýznamnějších měst v celé Evropě. Najdete zde velký počet kulturních i vědeckých zařízení, z nichž některá dosáhla věhlasu i za hranicemi Německa. V Berlíně byste rozhodně neměli některá kulturní centra minout bez povšimnutí. Jedním z nich je například Státní opera, Německá opera a Komická opera, které patří k nejvěhlasnějším v celé Evropě. Samozřejmě zde můžete navštívit i mnohá další divadla, kabarety.

Berlín

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Berlín je městem výjimečným i pro ty, kdo mají rádi muzea, výtvarné umění a exponáty nejrůznějšího druhu. Významní je například Pergamonské muzeum, Egyptské muzeum, v němž najdete originální sošku egyptské královny Nefertiti. Za návštěvu rozhodně stojí i Národní galerie, jejíž sbírky jsou ojedinělé a často zde hostují i muzea světového významu.

K odpočinku a pokochání se roztodivnými rostlinami zase slouží botanická zahrada a dvě zoologické zahrady, kterými se Berlín může skutečně pochlubit. Každoročně se zde koná hned několik významných festivalů a událostí. Jedním z nich je Berlínský filmový festival, který se v německé metropoli pořádá od roku 1951 a patří k nejvýznamnějším filmovým festivalům. Navštívit můžete také Karneval kultur, který se koná o letnicích a jde o třídenní průvod městem, na němž se prezentují národnosti žijící v německé metropoli. Každoročně se zde také koná maratonský běh městem.

Navštívit můžete i tři zdejší univerzity – Svobodnou, Humboldtovu a Technickou nebo berlínskou filharmonii. V Berlíně si rozhodně nenechte ujít návštěvu zdejších památek, mezi které patří Říšský sněm, Braniborská brána, třída Unter den Linden, nebo zámek Charlottenburg či Alexanderplatz.