Kultura ve Valencii

Valencie je městem vášně, tradice a bohatého života. Už jen kvůli těmto věcem je Valencie hodně vyhledávaná studenty. Základním jazykem je určitě Španělština, ale většina lidí pod 35 let umí mluvit i anglicky, i když to není úplně podmínkou.

Valencie

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Obyvatelé Valencie jsou většinou velice vřelí lidé, kteří jsou pyšní na svou historii a tradice. Asi nejvíce pyšní jsou na španělské festivaly. Nejznámějším a nejdivočejším festivalem ve Valencii je „Fallas”. Tento festival probíhá v Březnu a promění město na pět dní intenzivních ohňostrojů, jídla a pití a hlavně specifických tanců na ulicích. Je tady však i mnoho dalších slavností, které právě z tohoto města dělají takovou „divočinu”.

Kupříkladu festival, který se nazývá „Tomatina” je festivalem rajčatové bitvy, koná se ve čtvrti Buňol. Další například festival na počest Panny Marie, nebo i nám více známé svátky jako Den zamilovaných, či Národní den. Na tomhle pestrém seznamu se můžeme utvrdit v tom, jak obyvatelé Valencie, berou své svátky vážně.

Jak už jsem psala, Valencie je specifickým městem pro svůj noční život. Je tady hodně alternativních a bohémských barů, které jsou navštěvovány hlavně místními, ale i studenty, kteří jsou zde na studiu. Dále je Valencie známá pro svůj fotbalový klub – Valencia C. F., který vyhrál španělskou ligu v roce 2002 a 2004, v tomto roku získala Valencie i UEFA pohár.

Valencie je dále známá pro svou specifickou španělskou kuchyni. Je totiž místem, odkud pochází Paella. Tradiční pokrm, připravovaný z šafránové rýže, kuřecího a králičího masa, fazolí, plžů a artyčoků. Existuje více než 200 dalších variant tohoto rýžového pokrmu, obsahující např. mořské plody, korýše, zvěřinu, zeleninu a další pochoutky.
Dále je známá i díky hochatě, což je mražený nápoj, připravovaný z mandlí. Skvělý osvěžující nápoj, který si můžete dát dokonce na specializovaných místech zvaných „horchaterías”.