Belgie - BruselBelgie

Kultura v Bruselu

Toto kosmopolitní město nabízí kulturu všech možných druhů.

Muzea


Při návštěvě náměstí Grand Place nemůžete minout Muzeum města Brusel. Nachází se v královském domě a jeho sály byly krásně rekonstruovány v 15. a 16. století. Jsou zde sbírky fajáns a bruselského porcelánu. V Muzeu starého umění můžete zase spatřit všechny zástupce belgického malířství od počátku 14. století (Rubens, Memling, Van Dyck, Quetin a další).

Brusel

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Muzeum moderního umění se nachází v královské čtvrti a nabízí ke zhlédnutí díla belgických malířů od začátku 19. století (Permek, Ensor, Wouters, Delvaux). V parku Cinquantenaire se nachází Muzeum Královského umění a historie, toto muzeum má velmi výjimečné archeologické sbírky (antika, starý Egypt, románský svět). Poblíž se nachází Královské armádní muzeum a Muzeum historie vojenství. Na 450 exponátů automobilů je v L´Autoworld (svět aut).

Muzeum La Magie de Horta je věnováno architektovi Viktorovi Horta, který se proslavil užívání materiálů jako je sklo nebo železo a secesního rostlinného dekoru. Zajímavé je tak Muzeum piva, kde se seznámíte s technologií výroby, Muzeum dětí nebo Poštovní muzeum. Belgické židovské muzeum se nachází na Avenue de Stalingrad a vystavuje předměty židovské liturgie, nachází se zde také díla vytvořená židovskými umělci. Belgie měla vždy ve světě dobré jméno díky kvalitní krajce, kterou produkuje. Způsoby výroby krajek a nejhezčí krajkové výrobky si můžete prohlédnout v Muzeum oblečení – kostýmů a krajek, které se nachází v ulici Rue de la Violette.

Bary, noční kluby


Kluby se otevírají většinou okolo jedenácté hodiny večerní a zábava trvá až do šesti do rána. V některých klubech je vstup bez poplatku a v některých zaplatíte až 7 €. Mezi nejznámější kluby patří LeFuse, kde hrají špičkoví mezinárodní DJ techno, house a jungle, klub Bazaar, LeYou nebo LesJeuxd´Hiver.

Výborné druhy piva a velký výběr mají například v těchto barech: LaBécasse, ALaMortSubite, LaRoseBlanche, nebo LeSud. Magazín, kde jsou všechny vyčerpávající informace o nočním životě a který je zaměřený na homosexuální komunitu TelsQuels magazin.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější , autobusové jízdenky do Bruselu, letenky do Bruselu i ubytování v Bruselu.