Jídlo v Rakousku

Rakouská kuchyně hodně pracuje s telecím a vepřovým masem. Nejznámějším rakouským jídlem je vídeňský řízek, který je zároveň nejoblíbenějších rakouským jídlem. V závěsu za ním je vepřová kotleta smažená ve strouhance. Dalším klasickými rakouskými jídly jsou: kuře smažené ve strouhance, plátky vepřového pečeného masa, pečené hovězí maso se smaženými cibulovými kolečky.

Rakousko

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Snídaně se obvykle skládá ze šálku čaje nebo kávy a housky s máslem a džemem. Takovou snídani očekávejte v penzionech, hostelech a levnějších hotelech. Plná kontinentální snídaně pak obsahuje uzeniny nebo sýr a teplé vejce. V některých dražších hotelech můžete počítat se samoobslužným bufetem (cereálie, müsli, vejce, studené uzeniny, sýr, pečivo).

Svačina většinou zahrnuje párek v rohlíku, nebo jiné rychlé občerstvení. Hlavním jídlem dne je oběd. Restaurace bývají na oběd otevřeny mezi 12. a 14. hodinou. Večeře se většinou podává mezi 18. a 21. hodinou. Pokud si chcete pochutnat na levném jídle, věnujte pozornost nabídkám stálých menu o dvou chodech. Hlavní jídla se běžně podávají s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou, případně salátem.

Rakousko

Velmi důležitou součástí jídla je v Rakousku chléb. Je zde opravdu velký výběr. Nejběžnější je domácí chléb ze směsi pšeničné a žitné mouky. Země se také proslavila jako ráj pro lidi milující sladké. Prakticky všude si můžete pochutnat na jablečném závinu, palačinkách a nespočetném množství různých dortů. V mnoha kavárnách najdete velké prosklené vitríny plné dezertů. Běžným doplňkem k většině dezertů je velká porce šlehačky.

Nejoblíbenějším rakouským nápojem je pivo a v jeho těsném závěsu stojí pak víno. Ve většině restaurací, hospodách a barech je velký výběr obojího. V ovocnářských oblastech země se také často pije mošt.