Sport v Bosně a Hercegovině

Kromě slunění u moře nebo jezera, popíjení nápojů a ochutnávání gastronomického umění místní kuchyně, můžete zažít pořádné dobrodružství na kolech, při nordic walkingu, na raftech, lyžování a snowbordingu. Udržování kondice na tenisových kurtech nebo odpočinek při minigolfu. Cykloturistika začíná být v Bosně a Hercegovině. Nečekejte žádné cyklotrasy. Jezdí se tu převážně po silnici.

Bosna a Hercegovina

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Pro nordic walking jsou vytyčené přesné turistické trasy a raději z nich nevybočujte, hrozí, že Vám do cesty padne zapomenutá mina z války. Oblíbenými oblastmi jsou národní parky Sutjeska, Kozara a Una, okolí vodopádů- Kravice nebo řek Neretvy. Opravdový nordic walking zažijete na horách Prenj, Maglić a Bjelašnica. Řeky jsou v Bosně průzračně čisté, nejvyhledávanějšími jsou Neretva, Bosna, Una.

Stačí si pronajmout kajak nebo raft. Na stavy vodnatosti řek se předem zeptejte průvodce nebo správce půjčovny. Lyžování a snowbording je od dob olympiády (1984) na vysoké úrovni a za přijatelné ceny. Největšími centry jsou Jahorina a Kupres.

Tenisové kurty, minigolf nebo potápění nabízejí ve svých službách hotely nebo sportovní centra.