Kultura v Málaze

Kromě muzeí a památek byste se rozhodně měli do Malagy vypravit v době, kdy se zde koná některý z četných festivalů. Jednotícím prvkem jsou přitom hudba, barva (oblečky nejrůznějších barev nosí nejen účastníci festivalů, ale i dekorace domů) a obecné veselí. V únoru pohltí ulice Malagy karneval. Během Semanta Santa neboli svatého týdne se sice lidé oddávají více modlitbám, ale pořád je celé město plné barev a hudby. Svatý týden nemá pevné datum, slaví se v březnu nebo dubnu.

Málaga

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Největší festival se však v Malaze koná v srpnu, kdy město slaví Feria de Málaga. Pokud sem zavítáte v tuto dobu, čekají vás barvy všude kolem vás, hudba, barevné kostýmy a všudypřítomné flamenco, které zde, v Andalusii má své kořeny.

V září se zde koná slavnost na počet malazkého patrona Virgen de la Victoria. Říjen je pak věnován Pablu Picassovi. Slavnost Picassian oslavuje umělce, jeho dílo a talent.

Zajímavé je strávit ve Španělsku Vánoce. V Malaze se v prosinci konají dvě slavnosti na počest zdejších patronů a to fiesta de San Juan a fiesta del Carmen. Pak už se slaví hlavně vánoční svátky, které jsou v křesťanském Španělsku opravdu velkolepé.

Tip! Víme, kde sehnat nejvýhodnější zájezdy do Málagy, letenky do Málagy i ubytování v Málaze.