Sport v Lichtenštejnsku

Jen 15 kilometrů od Vaduzu v nadmořské výšce 1 600 m n. m. se nachází malebné horské středisko Malbun, v zimě lyžařské středisko a v létě výchozí místo pro pěší turisty. Najdete zde 23 km sjezdovek všech obtížností, více než jedna třetina tratí se dá uměle zasněžovat. Do hotelu Alpenhotel, který byl ve středisku postaven jako první v roce 1908, jezdí i knížecí rodina. Technika je zde na vysoké úrovni - moderní vleky dopraví lyžaře do výšky 2000 metrů.

Lichtenštejnsko

SLEVY NA CESTOVÁNÍ
Využívejte slevové kupóny na cestování. Zdarma!

Pro běžkaře je v okolí připraveno 19 km terénních tras, 15 km tras pro bruslení a 3 km tras s večerním osvětlením. Mezi slavné sportovní osobnosti Lichtenštejnska patří sourozenci Andreas a Hanni Wenzelovi či Marc Girardelli, kteří několikrát vyhráli světové poháry ve sjezdovém lyžování.

V Lichtenštejnsku je jedna z nejdelších zpevněných tras pro cykloturistiku, běhání nebo jízdu na in-line bruslích dlouhá přes 80 km. Po cyklostezce můžete během dvou hodin dojet z Vaduzu do Churu nebo k Bodamskému jezeru. Je to ideální místo pro pěší turistiku se snadnou dostupností Rakouska a Švýcarska.